Öğretim Programı - Gıda Mühendisliği | İzmir Ekonomi Üniversitesi

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği

Öğretim Programı

Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.

1. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CHEM 100 Genel Kimya 2 2 3 6
ENG 101 İngilizcede Akademik Beceriler I 2 2 3 3
IUE 100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon 0 2 1 1
MATH 153 Genel Matematik I 2 2 3 6
SE 113 Programlamaya Giriş 2 2 3 6
SFL 1013 İkinci Yabancı Diller I 2 2 3 4
TURK 100 Türk Dili 4 0 4 4
Toplam : 30
1. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II 2 2 3 4
HIST 100 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 4 0 4 4
MATH 154 On kosul Genel Matematik II 2 2 3 6
PHYS 100 Genel Fizik I 2 2 3 6
POOL 004 GED - Sosyal Bilimler B: İnsan ve Toplum 3 0 3 6
SFL 1024 İkinci Yabancı Diller II 2 2 3 4
Toplam : 30
2. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ELEC 001 Seçmeli Ders I 3 0 3 5
FE 201 Genel Mikrobiyoloji 3 2 4 6
FE 211 Madde ve Enerji Denklikleri 2 2 3 6
FE 250 On kosul Analitik Kimya 3 2 4 5
POOL 005 GED - Sosyal Bilimler C: Sanat ve İletişim 3 0 3 4
SFL 201 İkinci Yabancı Diller III 2 2 3 4
Toplam : 30
2. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ELEC 002 Seçmeli Ders II 3 0 3 5
FE 212 Akışkanlar Mekaniğine Giriş 3 0 3 6
FE 260 On kosul Organik Kimya 2 2 3 5
FE 270 On kosul Gıda Kimyası 3 2 4 6
POOL 003 GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler 3 0 3 4
SFL 202 İkinci Yabancı Diller IV 2 2 3 4
Toplam : 30
3. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ELEC 003 Seçmeli Ders III 3 0 3 4
ELEC 004 Seçmeli Ders IV 3 0 3 5
ELEC 005 Seçmeli Ders V 3 0 3 5
FE 251 Termodinamik 2 2 3 5
FE 301 Isı Transferi 2 2 3 5
FE 311 On kosul Gıda Teknolojisi I 3 2 4 6
Toplam : 30
3. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ELEC 006 Seçmeli Ders VI 3 0 3 5
ENG 310 İngilizce Temel Konuşma Becerileri 3 0 3 4
FE 202 On kosul Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 4 6
FE 302 On kosul Temel İşlemler 3 2 4 8
FE 304 Kütle Transferi 3 0 3 7
Toplam : 30
4. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ELEC 007 Seçmeli Ders VII 3 0 3 5
ELEC 009 Seçmeli Ders IX 3 0 3 5
ENG 410 On kosul Kariyer gelişimi için İngilizce 3 0 3 4
FE 312 On kosul Gıda Teknolojisi II 3 2 4 6
FENG 497 On kosul Bitirme Projesi I (Mühendislik Fakültesi) 2 2 3 6
ST 304 Staj (4 hafta) 0 0 0 4
Toplam : 30
4. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
ELEC 008 Seçmeli Ders VIII 3 0 3 4
ELEC 010 Seçmeli Ders X 3 0 3 5
ELEC 011 Seçmeli Ders XI 3 0 3 5
ELEC 012 Seçmeli Ders XII 3 0 3 4
FE 402 Gıda Proses Tasarım 2 2 3 6
FENG 498 On kosul Bitirme Projesi II (Mühendislik Fakültesi) 2 2 3 6
Toplam : 30
Seçmeli Dersler
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
BME 301 Biyomalzeme 2 2 3 5
BME 307 Biyosensörler 3 0 3 5
FE 213 Gıda Mühendisliğinde Matematiksel Yöntemler 3 0 3 5
FE 332 Biyokimya 3 0 3 5
FE 350 On kosul Fermantasyon Teknolojisi 3 0 3 5
FE 360 On kosul Enstrümental Analiz 2 2 3 5
FE 410 Araştırma ve Geliştirme Projeleri 2 2 3 5
FE 414 Gıda Mühendisliği Ekonomisi 3 0 3 5
FE 430 Gıdalarda Raf Ömrü 3 0 3 5
FE 431 Gıda Ambalaj Sistemleri 3 0 3 5
FE 440 Ambalaj Malzemelerinde Geri Dönüşüm 2 2 3 5
FE 450 Gıda Ambalaj Malzemeleri 2 2 3 5
GBE 201 Mikrobiyal Biyoteknoloji 2 2 3 6
GBE 202 Biyomühendisliğin Temelleri 2 2 3 5
GBE 204 İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi 2 2 3 6
GBE 303 Biyotransport Olayları 3 0 3 6
GBE 305 Protein Kimyası 2 2 3 6
GBE 307 Biyoteknoloji 2 2 3 6
ID 340 Gıda Ambalaj Tasarımı 2 2 3 4
IE 329 Yalın Üretim 3 0 3 5
IE 340 İş Sağlığı ve Güvenliği 3 0 3 5
IE 345 Teknolojide Yenilikçilik 3 0 3 5
IE 346 Mühendislik Ekonomisi 3 0 3 5
IE 372 Proje Yönetimi 3 0 3 5
IE 375 Finansal Mühendislik 3 0 3 5
IE 444 Mühendislik ve Bilişim Etiği 3 0 3 4
MATH 150 Araştırma Yöntemleri ve Bioistatistik 3 0 3 6
MATH 207 Diferansiyel Denklemlere Giriş I 2 2 3 5
MATH 208 On kosul Diferansiyel Denklemlere Giriş II 2 2 3 5
MATH 236 On kosul Mühendislik İstatistiği 3 0 3 6
MATH 240 On kosul Mühendisler için Olasılık 3 0 3 6
MATH 250 Mühendisler İçin Doğrusal Cebir ve Türevsel Denklemler 3 0 3 6
MATH 280 Olasılık ve İstatistiğe Giriş 2 2 3 6
ME 202 Malzeme Bilimi 2 2 3 5
ME 440 Biyo Malzemeler 2 2 3 5
ME 460 Nano Malzemeler ve Nanoteknoloji 2 2 3 5
Kısıtlı Seçmeli Dersler
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
Diğer Notlar

2018-2019 öğretim yılından itibaren tüm Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yukarıdaki öğretim planı uygulanacaktır. Ancak ön koşul uygulamaları, 2018-2019 öğretim yılında 1. sınıfa başlayan öğrencilerden itibaren geçerli olacaktır.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 12 adet seçmeli (ELEC) ders almakla yükümlüdür. Bunların 4 tanesi üniversite seçmelisi (ELEC 001, ELEC 002, ELEC 003 ve ELEC 008), geri kalanları ise teknik seçmelidir. Teknik seçmeli derslerin en az 4 adeti FE kodlu olmalıdır.

Teknik, Serbest yada GED olarak seçmeli ders seçimi yapılırken, yeni seçeceğiniz ders daha önceden aldığınız yada müfredatınızda zorunlu ders olarak bulunup henüz almadığınız herhangi bir dersle içerik olarak aynı, benzer ya da daha az kapsamlı olup olmadığına dikkat ediniz. Bu durumda alınan dersler herhangi bir seçmeli ders serbest, teknik ya da GED seçmelisi olarak sayılmayacak ve müfredatta yer alan herhangi bir yeterliliği yerine getirmeyecektir. Bu durumda olan dersleri seçmeyiniz. Örnek MATH153 alan yada müfredatında MATH153 olan bir öğrenci Matematik bölümünden MATH101 dersi alamaz, almış olsa da herhangi bir seçmeli olarak saydıramaz.

Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.