Bizi takip edin
|
EN

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği

FE 201 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Adı
Genel Mikrobiyoloji
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
FE 201
Güz
3
2
4
6

Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri -
Dersin Koordinatörü -
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları)
Dersin Amacı Bu dersin amacı mikroorganizmaların genel özellikleri, beslenme ve büyüme koşulları, mikrobiyolojik sayım, izolasyon teknikleri ve tanımlama konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve özellikleri öğrenebilecek
  • Mikroorganizmaların hücre yapısı, fonksiyonları ve metabolizmaları hakkında bilgi kazanılabilecek
  • Mikroorganizmaların hücre yapısı, fonksiyonları ve metabolizmaları hakkında bilgi kazanılabilecek
  • Mikroorganizmaların beslenme ve gelişme ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olabilecek
  • Mikrooganizmaların gelişiminde etkili faktörleri ve mikrobiyal üremenin kontrolünü öğrenebilecek
Ders Tanımı Bu ders mikroorganizmaların özellikleri, beslenme ve gelişme ihtiyaçları, mikrobiyal metabolizma ve temel mikrobiyoloji laboratuvar tekniklerini kapsar.

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
X
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Mikrobiyolojiye giriş Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 1)
2 Yaşamın kimyası, Mikrobiyolojinin tarihi, Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 1 ve 2)
3 Prokaryotların hücre yapısı ve fonksiyonu Bakteri ve arkeaların özellikleri Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 4)
4 Prokaryotların hücre yapısı ve fonksiyonu Bakteri ve arkeaların özellikleri Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 4)
5 Ökaryotların hücre yapısı ve fonksiyonu, Mantarların (Fungi) özellikleri Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 5)
6 Algler ve Protozoa Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 5)
7 Virüslerin genel özellikleri Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 6)
8 Mikrobiyal Metabolizma Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 7)
9 Mikrobiyal Metabolizma Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 7)
10 Uygulamalı mikrobiyoloji Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 7)
11 Mikroorganizmaların besinsel ve fiziksel ihtiyaçları Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 7)
12 Mikrobiyal büyümeyi etkileyen çevresel faktörler Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 7)
13 Mikrobiyal Metabolizma Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, McGraw-Hill Science (Bölüm 8)
14 Öğrenci sunumları Makaleler
15 Konuların gözden geçirilmesi Ön okuma
16 Final Sınavı

 

Ders Kitabı

Microbiology: A system's Approach, Third Edition by Marjorie Kelly Cowan, Miami University. ISBN: 007352252. McGraw-Hill Science/Engineering/Math

Önerilen Okumalar/Materyaller Microbiology: Pearson New International Edition: A Laboratory Manual, 10/E by James Cappuccino&Natalie Sherman. ISBN-13: 9781292040394

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
Laboratuvar / Uygulama
1
30
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
15
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
25
Final Sınavı
1
30
Toplam

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
3
70
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
1
30
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
2
32
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
2
32
Sınıf Dışı Ders Çalışması
14
1
14
Arazi Çalışması
0
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
0
Portfolyo
0
Ödev
0
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
25
25
Proje
0
Seminer/Çalıştay
0
Sözlü Sınav
0
Ara Sınavlar
1
32
32
Final Sınavı
1
45
45
    Toplam
180

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1 Temel matematik ve fen bilimlerinde öğrenilen bilgi ve yetenekleri mühendislik alanına taşıyabilmek, X
2 Gıda Mühendisliği ile ilgili problem alanlarını tanımlayabilmek ve çözümleyebilmek,
3 Gıda Mühendisliği ile ilgili proje ve üretim sistemi tasarlayabilmek, veri toplayabilmek ve analiz edebilmek, sonuçları uygulama alanına aktarabilmek,
4

Gıda Mühendisliği alanındaki yeni teknoloji ve araçları geliştirme ve kullanma becerisine sahip olabilmek,

5

Bağımsız davranabildiği gibi grup içerisinde de aktif rol alabilmek, fikirlerini açık bir şekilde ifade edebilmek, etkin karar verebilmek,

6 Evrensel gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edebilmek, kendini sürekli yenileyebilmek ve kaliteyi yükseltme bilincine sahip olabilmek, X
7 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilmek,
8 Gıda Mühendisliği problemlerinin çözümünde, çevre, sağlık, iş güvenliği gibi evrensel boyuttaki konularda farkındalığa sahip olabilmek, X
9 Girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirliği mesleki alanda uygulayabilmek,
10 Gıda Mühendisliği ile ilgili bilgisayar yazılımlarını kullanabilmek ve uygulamada karşılaşacağı bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak (European Computer Driving License, Advanced Level),
11

Bir yabancı dili kullanarak gıda mühendisliği ile ilgili bilgi toplayabilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek ("European Language Portfolio Global Scale", Level B1)

X
12 İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanabilmek.
13

İnsanlık tarihi boyunca oluşan bilgi birikimini uzmanlık alanıyla ilişkilendirebilmek

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 


İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.