![](https://www.ieu.edu.tr/images/content.jpg)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
![GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/3733_1.jpeg)
2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde Urla’da düzenlenen 1. Uluslararası Enginar Festivalinde enginar yemeği yarışmaları, enginar tadım etkinlikleri, paneller, sergiler ve atölyelerle renkli görüntülere sahne oldu. Festivale geliştirdikleri “enginar ezmesi” formülasyonuyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri de destek verdi. Malgaca pazarında kurulan stantta festival ziyaretçilerine sunulan enginar ezmesi, aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesi Eğitmen Şefi ve Fransa’nın 2004 Yılı En İyi Şefi ödülünün sahibi Joseph Viola’nın da aralarında bulunduğu katılımcılardan tam not aldı. Ayrıca bölüm başkanımız Prof. Dr. K. Nazan Turhan ‘Her Mevsim Enginar’, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar ‘Enginar ve Sağlık’ ve Yrd. Doç. Dr. Burçak Alp ‘Kültürler Arası Enginar’ başlıklı sunumları ile festivale bilimsel olarak katkıda bulundular.
HABER |TÜM HABERLER
![Meyvelerin Raf Ömrünü Uzatacak Kaplama Meyvelerin Raf Ömrünü Uzatacak Kaplama](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9104_1_th.jpeg)
Meyvelerin Raf Ömrünü Uzatacak Kaplama
Şifa ve vitamin deposu olan meyvelerin raf ömrünü uzatmayı amaçlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gökçe Kara, Kumsal Karabıçak
![Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/7512_1_th.jpeg)
Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı
Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte, halk arasında şifa deposu olarak bilinen tarçının kullanımı da arttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
![Online 'zayıflama' dönemi Online 'zayıflama' dönemi](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/7479_1_th.jpeg)
Online 'zayıflama' dönemi
Koronavirüsten korunmak için evde geçirilen zamanın artması ve hareketsiz yaşamın alışkanlık haline getirilmesi, binlerce kişide "kilo" krizine neden oldu. Evde kendine hakim
![‘Ege’ şifa dağıtıyor ‘Ege’ şifa dağıtıyor](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/7467_1_th.jpeg)
‘Ege’ şifa dağıtıyor
Dünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüse yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek
![Pandemi bir öğünü yedi Pandemi bir öğünü yedi](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/7424_1_th.jpeg)
Pandemi bir öğünü yedi
Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs, beslenme alışkanlığı ve öğün sayısını da değiştirdi. İzmir
![ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/5123_1_th.jpeg)
ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN
Yrd. Doç. Dr. Mine Güngörmüşler, "Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında istenmeyen lezzetler oluşturuyor" dedi.
![LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR. LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/3783_1_th.jpeg)
LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ” etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik
![GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/3733_1_th.jpeg)
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği 'Enginar Ezmesi' katılımcılardan tam not aldı.