
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği
LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ” etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik Gıda Mühendisliği Bölümü’nün bu yıl faaliyete geçen yeni laboratuvarlarında gerçekleştirildi.
‘Liseliler, şimdiden bilim dünyasına adım attı’
Değişik yaşlardaki ortaöğretim öğrencilerine gıda biliminin farklı yönleri, öğrencilerin ilgisini çekecek ve heyecan uyandıracak deneylerle, eğlenceli bir şekilde ve görselleştirilerek aktarıldı. Gıda Mühendisliği Bölüm öğretim elemanları eşliğinde öğrencilerin aktif olarak yer aldıkları laboratuvar deneyleri ile gıdaların temel kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini öğrenme fırsatı buldu.
‘Laboratuvarlarda gıda analizleri yapıldı’
Etkinliğe katılan liseliler kividen çekirdek proteinlerini uzaklaştırarak DNA elde etmişler, mikroorganizmaların hücre duvarındaki farklılıkları mikroorganizmaları boyayarak mikroskopta incelemişler, kalsiyum tuzlarını sodyum aljinat ile beraber kullanılarak portakal suyu içeren kürecikler hazırlamışlar, kromatografi yöntemi ile ıspanağı renklerine ayrıştırmışlar, kırmızı lahananın yapısındaki renk maddesinin ortamın asit-baz dengesine göre nasıl renk değiştirdiğini gözlemlemişler, bulaşık deterjanının yağları hangi mekanizma ile uzaklaştırdığı süte eklenen boya maddesi yardımıyla izlemişler, elma suyunda bulunan asitlerin miktarını titrasyon yoluyla belirlenmişler ve son olarak da indikatör çözeltiler yardımıyla değişik gıdalarda şeker, protein, yağ ve vitamin varlığını oluşan renk tepkimeleri ile gözlemlemişlerdir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Gıda Mühendisliği öğrencileri 2. sınıftan itibaren uluslar arası akademik ve teknolojik gelişmelere paralel ölçüde kurulan bu laboratuvarlarda yoğun olarak öğrenim gören başlamaktadır. Etkinlikte görev alan Gıda Mühendisliği öğrencileri de liselilere deney yaparken yardımcı olmuşlardır.
HABER |TÜM HABERLER

Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı
Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte, halk arasında şifa deposu olarak bilinen tarçının kullanımı da arttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Online 'zayıflama' dönemi
Koronavirüsten korunmak için evde geçirilen zamanın artması ve hareketsiz yaşamın alışkanlık haline getirilmesi, binlerce kişide "kilo" krizine neden oldu. Evde kendine hakim

‘Ege’ şifa dağıtıyor
Dünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüse yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek

Pandemi bir öğünü yedi
Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs, beslenme alışkanlığı ve öğün sayısını da değiştirdi. İzmir

ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN
Yrd. Doç. Dr. Mine Güngörmüşler, "Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında istenmeyen lezzetler oluşturuyor" dedi.

LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ” etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği 'Enginar Ezmesi' katılımcılardan tam not aldı.

TATİLDE EĞLENEREK SAĞLIKLI BESLENİLMELİ!
Öğrenciler, karnelerini alıp uzun bir tatile çıkarken, uzmanlar çocukların beslenme alışkanlıklarının bu dönemde değişmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor. 16 milyon öğrencinin 3