MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği
GENEL EĞİTİM DERSLERİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin, insanlığın bilgi birikiminin derinliğini kavramaları ve hayatlarına sorumlu dünya yurttaşları olarak devam edebilmeleri için belirli entelektüel beceriler kazanmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu inancın bir sonucu olarak ortaya çıkan Genel Eğitim Dersleri (GED), öğrencileri değişen dünyada kamusal tartışmalara katılmaya ve anlamlı bir hayat kurmaya teşvik eden yapılarıyla İEU’nun sahiplendiği yenilikçi ve dönüştürücü misyon için merkezi bir öneme sahip. Bu dersler bir yandan öğrencilerin bölümlerinde aldıkları eğitimi tamamlarken, diğer yandan gündelik hayata ilişkin bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. GED aracılığıyla öğrencilerimizi bilim ve sanat alanlarında aldıkları eğitimi insanlığa hizmet etmek için nasıl kullanabileceklerini düşünmeye davet ediyoruz.
GED bilim ve sanat disiplinleri arasındaki keskin olduğu düşünülen sınırları aşmayı ve öğrencilerin çeşitli uzmanlık alanları arasında bağlar kurarak eleştirel düşünmelerini sağlamayı amaçlıyor; etik, toplumsal, bilimsel, kültürel ve tarihsel meseleleri bütüncül olarak kavramalarına ve tartışmalarına zemin hazırlıyor.
Öğrencilerimizin program gereklilikleri doğrultusunda aşağıdaki alanlardan GED seçimi yapmalarını bekliyoruz:
- Matematik ve Bilgisayar Bilimleri (POOL 1)
- Doğa ve Yaşam Bilimleri (POOL 2)
- İktisat (POOL 3)
- İnsan ve Toplum Bilimleri (POOL 4)
- Sanat ve İletişim (POOL 5)
- Etik ve Toplumsal Farkındalık (POOL 6)
- İnovasyon ve Girişimcilik (POOL 7)
POOL 003 - GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uyg/Lab | Yerel Kredi | AKTS |
GEEC 201 | İşletmeciliğe Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEEC 203 | Ekonominin ilkeleri | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEEC 204 | Modern Dünya Ekonomisi | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEEC 207 | Ekonomi Tarihi | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEEC 301 | Moda Endüstrisinin Dinamikleri | 2 | 2 | 3 | 4 | |
POOL 004 - GED - Sosyal Bilimler B: İnsan ve Toplum | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uyg/Lab | Yerel Kredi | AKTS |
GEHU 202 | Dünya Siyasetinde Güncel Konular | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 203 | Çağdaş Dünya Tarihi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
GEHU 204 | Temel Felsefe | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 205 | Toplumsal Sorunlar | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 206 | İtalyan Kültürü | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEHU 207 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 209 | Uygarlık Tarihi I | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 210 | Sosyal Bilimin İlkeleri I | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 215 | Siyaset Bilimine Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 216 | Uygarlık Tarihi II | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 218 | Sosyal Bilimin İlkeleri II | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 301 | Marka İletişiminde Hikayeleştirme | 3 | 0 | 3 | 5 | |
GEHU 302 | Popüler Kültür | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEHU 303 | Ekoloji, Politika, Gezegensel Düşünce | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEHU 307 | Gündelik Yaşam ve Sosyoloji | 3 | 0 | 3 | 6 | |
POOL 005 - GED - Sosyal Bilimler C: Sanat ve İletişim | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uyg/Lab | Yerel Kredi | AKTS |
GEAR 201 | Tekstil ve Giysi Tarihi | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEAR 203 | Müzik Tarihinde Başyapıtlar | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEAR 206 | Müzikte Dönemler Besteciler | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEAR 211 | İletişim, Edebiyat ve Felsefe | 3 | 0 | 3 | 5 | |
GEAR 212 | Temel Fotoğrafçılık | 2 | 2 | 3 | 6 | |
GEAR 213 | 20. Yüzyıl Sanat Akımları ve Sanatçıları | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEAR 214 | İletişimde Sunum Becerileri | 1 | 2 | 3 | 4 | |
GEAR 216 | Görsel Okuryazarlık | 3 | 0 | 3 | 5 | |
GEAR 220 | Osmanlı Döneminden Modern Türkiye'ye Güzel Sanatlar | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEAR 301 | Çizim ve Sanata Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEAR 302 | Dünya Müzeleri | 3 | 0 | 3 | 6 | |
GEAR 303 | Filmlerde Giysiler | 2 | 2 | 3 | 4 | |
GEAR 305 | Türk Sineması | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEAR 306 | Hollywood Sineması | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEAR 307 | Çağdaş Dünya Sineması | 3 | 0 | 3 | 4 | |
GEAR 308 | Fotoğrafta Güncel Tartışmalar ve Uygulamalar | 3 | 0 | 3 | 5 | |
GEAR 322 | Evrensel Tasarım | 3 | 0 | 3 | 4 |
HABER |TÜM HABERLER
Meyvelerin Raf Ömrünü Uzatacak Kaplama
Şifa ve vitamin deposu olan meyvelerin raf ömrünü uzatmayı amaçlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gökçe Kara, Kumsal Karabıçak
Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı
Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte, halk arasında şifa deposu olarak bilinen tarçının kullanımı da arttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Online 'zayıflama' dönemi
Koronavirüsten korunmak için evde geçirilen zamanın artması ve hareketsiz yaşamın alışkanlık haline getirilmesi, binlerce kişide "kilo" krizine neden oldu. Evde kendine hakim
‘Ege’ şifa dağıtıyor
Dünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüse yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek
Pandemi bir öğünü yedi
Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs, beslenme alışkanlığı ve öğün sayısını da değiştirdi. İzmir
ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN
Yrd. Doç. Dr. Mine Güngörmüşler, "Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında istenmeyen lezzetler oluşturuyor" dedi.
LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ” etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği 'Enginar Ezmesi' katılımcılardan tam not aldı.