Bizi takip edin
|
EN

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği

FENG 497 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Adı
Çok Disiplinli Mühendislik Projeleri
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
FENG 497
Güz
2
2
3
6

Ön-Koşul(lar)
  4. Sınıf olmak
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri -
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı -
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Dersin amacı, öğrencilerin dördüncü sınıfa kadar öğrendikleri bilgileri kullanarak en az 2 kişilik gruplar halinde bağlı oldukları disiplinle ilgili ya da disiplinler arası bir projede çalışmaktır.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Takımla birlikte çalışabilecektir
  • Mesleki etik değerleri tespit edebilecektir
  • Proje analizi yapabilecektir
  • Proje iş akışlarını ve iş planını yapabilecektir
  • Proje yönetimi becerilerine sahip olacaktır
  • Proje geliştirme için kullanılan modern araçları kullanabilecektir
Ders Tanımı Öğrenci öğrenmiş olduğu mühendislik teknikleri ile takım halinde bir proje tasarlar, analizini yapar ve iş planları hazırlar. Çağdaş araçları kullanarak projenin detaylarını raporlayabilir ve sunumunu yapar.

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Takım çalışması ve Mesleki etik değerler, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
2 Takım çalışması ve Mesleki etik değerler, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
3 Takım çalışması ve Mesleki etik değerler, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
4 Literatür taraması, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
5 Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
6 Proje konusunun belirlenmesi, Takımların oluşturulması ve proje başlaması, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
7 Takım proje toplantısı, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
8 Proje analizi, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
9 Proje analizi, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
10 Proje iş akışı ve planı, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
11 Ara rapor sunumu (Proje raporu ara değerlendirme)
12 Proje detaylandırma, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
13 Proje detaylandırma, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
14 Proje detaylandırma, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
15 Proje gözden geçirme, Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr
16 Proje sunumu

 

Ders Kitabı

Bitirme projesi kılavuzu http://fecs.ieu.edu.tr/tr

Önerilen Okumalar/Materyaller

Software Project Management, A RealWorld Guide to Success, Joel Henry, 2004, ISBN 032122342X

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
1
10
Laboratuvar / Uygulama
1
40
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
1
10
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
10
Proje
1
20
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
10
Final Sınavı
Toplam

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
6
100
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
2
32
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
2
32
Sınıf Dışı Ders Çalışması
0
Arazi Çalışması
0
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
0
Portfolyo
0
Ödev
1
8
8
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
8
8
Proje
1
80
80
Seminer/Çalıştay
0
Sözlü Sınav
0
Ara Sınavlar
1
20
20
Final Sınavı
0
    Toplam
180

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1 Temel matematik ve fen bilimlerinde öğrenilen bilgi ve yetenekleri mühendislik alanına taşıyabilmek, X
2 Gıda Mühendisliği ile ilgili problem alanlarını tanımlayabilmek ve çözümleyebilmek, X
3 Gıda Mühendisliği ile ilgili proje ve üretim sistemi tasarlayabilmek, veri toplayabilmek ve analiz edebilmek, sonuçları uygulama alanına aktarabilmek, X
4

Gıda Mühendisliği alanındaki yeni teknoloji ve araçları geliştirme ve kullanma becerisine sahip olabilmek,

X
5

Bağımsız davranabildiği gibi grup içerisinde de aktif rol alabilmek, fikirlerini açık bir şekilde ifade edebilmek, etkin karar verebilmek,

X
6 Evrensel gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edebilmek, kendini sürekli yenileyebilmek ve kaliteyi yükseltme bilincine sahip olabilmek, X
7 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilmek, X
8 Gıda Mühendisliği problemlerinin çözümünde, çevre, sağlık, iş güvenliği gibi evrensel boyuttaki konularda farkındalığa sahip olabilmek, X
9 Girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirliği mesleki alanda uygulayabilmek, X
10 Gıda Mühendisliği ile ilgili bilgisayar yazılımlarını kullanabilmek ve uygulamada karşılaşacağı bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak (European Computer Driving License, Advanced Level), X
11

Bir yabancı dili kullanarak gıda mühendisliği ile ilgili bilgi toplayabilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek ("European Language Portfolio Global Scale", Level B1)

X
12 İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanabilmek.
13

İnsanlık tarihi boyunca oluşan bilgi birikimini uzmanlık alanıyla ilişkilendirebilmek

X

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 


İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.