
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği
İEU Gıda Mühendisliği Bölümü Danışma Kurulu
1. Prof. Dr. Aykut Aktaç
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tel: 05555793026
2. Prof. Dr. Özen Özboy Özbaş
Aksaray Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tel: 05325101622
3. Prof. Dr. Mahir Turhan
Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tel: 0532565060
4. Petek Ataman
Gıda Mühendisleri Odası Eski Başkanı, Yük. Gıda Müh.
Tel: 5327181724
5. Zehranur Gıcır
Laboratuvar Uzmanı, Yük. Gıda Müh.
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Tel: 5319394891
6. Tuğçe Ersan
Planlama Uzmanı, Gıda Müh. ve Endüstri Müh.
Euro Gıda, İzmir
Tel: 5434427868
7. Musa Ak
Teknik Operasyon Direktörü, Gıda Mühendisi
Coca Cola, İstanbul
Tel: 05333496465
8. Murat Pınar
Satış Direktörü, Gıda Mühendisi
Özgörkey Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., İzmir
Tel: 5336963987
9. Yeşim Dağ Kabul
Müdür (Commercialization Manager); Gıda Mühendisi
PepsiCo; İstanbul
Tel: 5334865124
HABER |TÜM HABERLER

Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı
Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte, halk arasında şifa deposu olarak bilinen tarçının kullanımı da arttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Online 'zayıflama' dönemi
Koronavirüsten korunmak için evde geçirilen zamanın artması ve hareketsiz yaşamın alışkanlık haline getirilmesi, binlerce kişide "kilo" krizine neden oldu. Evde kendine hakim

‘Ege’ şifa dağıtıyor
Dünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüse yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek

Pandemi bir öğünü yedi
Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs, beslenme alışkanlığı ve öğün sayısını da değiştirdi. İzmir

ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN
Yrd. Doç. Dr. Mine Güngörmüşler, "Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında istenmeyen lezzetler oluşturuyor" dedi.

LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ” etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği 'Enginar Ezmesi' katılımcılardan tam not aldı.

TATİLDE EĞLENEREK SAĞLIKLI BESLENİLMELİ!
Öğrenciler, karnelerini alıp uzun bir tatile çıkarken, uzmanlar çocukların beslenme alışkanlıklarının bu dönemde değişmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor. 16 milyon öğrencinin 3