MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği
MEZUNLARIN MESLEKİ PROFİLİ
Mezunlar gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm fabrikalarda, üretimde, gıda analizi ve araştırma-geliştirme (AR-GE) faaliyeti gösteren laboratuarlarda, endüstriyel boyutta yeme-içme hizmeti veren işletmelerde, kamu sektöründe çalışma imkânlarına sahiptirler. Konunun önemi nedeniyle mezunlar, gıda güvenliği konusunda akademik, profesyonel ve hobi amaçlı eğitim kurumlarında eğitmenlik yapabilecektir. Ayrıca, bölüm mezunları için Türkiye’de ve dünyada tüm araştırma merkezlerinde araştırmacı olarak çalışma imkânı bulunmaktadır.
Gıda Mühendisliği bölümü mezunları değişik pozisyonlarda görev ve sorumluluk alabilecek donamına sahip olacaklardır. Görev alabilecekleri pozisyonlar şu şekilde sıralanabilir: gıda mühendisi; Ar-Ge (araştırma-geliştirme) mühendisi; gıda üretim mühendisi; sorumlu müdür; kalite kontrol uzmanı, gıda malzemeleri satış müdürü; gıda mikrobiyologu; gıda ürünleri danışmanı; gıda ürünleri geliştirme uzmanı; ambalaj uzmanı; gıda güvenliği müfettişi; tahıl uzmanı; süt ürünleri uzmanı; et ürünleri uzmanı; tat (flavor) kimyageri; doğal ürünler konusunda araştırmacı; fabrika müdürü vb. gibi.
HABER |TÜM HABERLER
Meyvelerin Raf Ömrünü Uzatacak Kaplama
Şifa ve vitamin deposu olan meyvelerin raf ömrünü uzatmayı amaçlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gökçe Kara, Kumsal Karabıçak
Uzmanından ‘Çin tarçını’ uyarısı
Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte, halk arasında şifa deposu olarak bilinen tarçının kullanımı da arttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Online 'zayıflama' dönemi
Koronavirüsten korunmak için evde geçirilen zamanın artması ve hareketsiz yaşamın alışkanlık haline getirilmesi, binlerce kişide "kilo" krizine neden oldu. Evde kendine hakim
‘Ege’ şifa dağıtıyor
Dünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüse yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek
Pandemi bir öğünü yedi
Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs, beslenme alışkanlığı ve öğün sayısını da değiştirdi. İzmir
ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN
Yrd. Doç. Dr. Mine Güngörmüşler, "Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında istenmeyen lezzetler oluşturuyor" dedi.
LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ” etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği 'Enginar Ezmesi' katılımcılardan tam not aldı.