Mezunların Mesleki Profili - Gıda Mühendisliği | İzmir Ekonomi Üniversitesi

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği

MEZUNLARIN MESLEKİ PROFİLİ


Mezunlar gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm fabrikalarda, üretimde, gıda analizi ve araştırma-geliştirme (AR-GE) faaliyeti gösteren laboratuarlarda, endüstriyel boyutta yeme-içme hizmeti veren işletmelerde, kamu sektöründe çalışma imkânlarına sahiptirler. Konunun önemi nedeniyle mezunlar, gıda güvenliği konusunda akademik, profesyonel ve hobi amaçlı eğitim kurumlarında eğitmenlik yapabilecektir. Ayrıca, bölüm mezunları için Türkiye’de ve dünyada tüm araştırma merkezlerinde araştırmacı olarak çalışma imkânı bulunmaktadır.

Gıda Mühendisliği bölümü mezunları değişik pozisyonlarda görev ve sorumluluk alabilecek donamına sahip olacaklardır. Görev alabilecekleri pozisyonlar şu şekilde sıralanabilir:  gıda mühendisi; Ar-Ge (araştırma-geliştirme) mühendisi; gıda üretim mühendisi; sorumlu müdür; kalite kontrol uzmanı, gıda malzemeleri satış müdürü; gıda mikrobiyologu; gıda ürünleri danışmanı; gıda ürünleri geliştirme uzmanı; ambalaj uzmanı; gıda güvenliği müfettişi; tahıl uzmanı; süt ürünleri uzmanı; et ürünleri uzmanı; tat (flavor) kimyageri; doğal ürünler konusunda araştırmacı; fabrika müdürü vb. gibi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.