MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği

 

Duyurular

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

 

 

TÜM HABERLER


LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.
LİSELİLER İLK ÜNİVERSİTE DENEYİMLERİNİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAŞADILAR.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “BİLİM GÜNLERİ”  etkinliği düzenlendi. İzmir’deki değişik liselerden katılan öğrencilere bilimi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bu etkinlik Gıda Mühendisliği Bölümü’nün bu yıl faaliyete geçen yeni laboratuvarlarında gerçekleştirildi.


GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ

Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği 'Enginar Ezmesi' katılımcılardan tam not aldı.


TATİLDE EĞLENEREK SAĞLIKLI BESLENİLMELİ!
TATİLDE EĞLENEREK SAĞLIKLI BESLENİLMELİ!

Öğrenciler, karnelerini alıp uzun bir tatile çıkarken, uzmanlar çocukların beslenme alışkanlıklarının bu dönemde değişmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor. 16 milyon öğrencinin 3 ay gibi uzun bir süreliğine tatile çıktığı günlerde, yıl boyunca sürdürülen düzenin bozulacağı kaydediliyor.


BAYRAMI DOĞAL GIDALARLA KENDİNİZE “ŞEKER” EDİNİN
BAYRAMI DOĞAL GIDALARLA KENDİNİZE “ŞEKER” EDİNİN

Şeker Bayramı’nın “şeker tadında” yaşanması için uzmanlar, tatlı tüketiminde doğal yiyeceklerin tercih edilmesini öneriyor. Kan şekerini çabuk yükselten ve sonrasında çabuk acıkma hissine neden olan rafine şeker kullanılan tatlılardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, vücudun gereğinden fazla glikozu yağa çevirdiğine dikkat çekiyor.


EL YAKMAYAN, ETRAFA ÇAY SIÇRATMAYAN "SIKILABİLEN ÇAY POŞETİ" BULUŞU İLE 6. KORE ULUSLARARASI KADIN BULUŞÇULAR FUARI'NDA TÜRKEYİ'Yİ TEMSİL EDECEK
EL YAKMAYAN, ETRAFA ÇAY SIÇRATMAYAN "SIKILABİLEN ÇAY POŞETİ" BULUŞU İLE 6. KORE ULUSLARARASI KADIN BULUŞÇULAR FUARI'NDA TÜRKEYİ'Yİ TEMSİL EDECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. K. Nazan Turhan, pek çok kişinin hayatında büyük yer tutan ama kullanırken ya elini yaktığı ya da etrafa çay sıçrattığı çay poşetleri için geliştirdiği “Sıkılabilen Çay Poşeti” buluşu ile Türkiye’yi, Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’nda temsil etmek için davet edildi.

HABERLER