GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • Güncel başlık bulunamadı.
  • Güncel başlık bulunamadı.

Hoşgeldiniz

Dünya nüfusunun hızla artması, teknolojik gelişmelere bağlı olarak yaşam standartlarının da artması, elde edilen gıda ürünlerinin etkin şekilde işlenmesine, muhafaza edilmesine ve tüketiciye ulaşana kadar korunmasına verilen önemi daha da artırmaktadır. Ülkemizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin taşıdığı önem ve gelişme potansiyeli çok açıktır. Türkiye’nin sahip olduğu verimli toprakları, tarıma elverişli iklim yapısı ve bunlara bağlı olarak yetişen tarım ürünlerinin çeşitliliği düşünüldüğünde, tarımsal ve hayvansal ürünlerin işlenerek katma değer kazandırılması açısından ülkemiz olması gereken düzeyde değildir.

Ülkemizde etkin ve teknolojik yeniliklere dayanan, dünya standartlarına uygun gıda işlenmesinin yeterli düzeyde olmaması, çok büyük bir gelişme potansiyeli olan bu sektörün hak ettiği yerde olmamasına neden olmuştur. Bu potansiyelin doğru ve planlı uygulamalar sonucu aktif hale getirilmesi için, gıda işleme yöntemlerinin sağlık, gıda güvenliği, çevre ve sosyal etkilerini dikkate alarak hammaddeden tüketime kadar tüm üretim sistemlerinin tasarlanmasını ve işletilmesini sağlayacak şekilde mühendislik bilgi ve becerisi kazandırılmış elemanlara ihtiyaç artmaktadır.

İstatistiklere göre tarımın ve tarıma dayalı sanayi ve hizmet kollarının gelişmesiyle birlikte, dünyada önümüzdeki 20 yılda yetişmiş kalifiye eleman talebi arzdan çok daha fazla olacaktır. İhtiyaç duyulan bu mühendislerin, 21. yüzyılın teknolojik gelişmelerine ayak uydurabilecek ve yeni bilgileri üretebilecek düzeyde temel mühendislik bilgilerine sahip, gıda mühendisliği mesleğine ve etiğine uygun mesleki ve kişisel nitelikler kazandırılmış, özgüveni olan, takım çalışmalarına yatkın, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini benimsemiş olması çok önemlidir. Gıda Mühendisliği ders programı, dünyadaki akademik ve teknolojik gelişmelerle paralel ölçüde hazırlanmıştır. Öğrencilerin programın son dönemi gıda endüstrisindeki fabrikalarda uygulamaya yönelik olarak eğitimlerini tamamlamaları, teorik bilgiyi pratiğe aktarabilmeleri açısından çok önemli bir deneyim kazandıracaktır.


HABERLER

  • TATİLDE EĞLENEREK SAĞLIKLI BESLENİLMELİ!
    14 HAZİRAN 2014

    Öğrenciler, karnelerini alıp uzun bir tatile çıkarken, uzmanlar çocukların beslenme alışkanlıklarının bu dönemde değişmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor. 16 milyon öğrencinin 3 ay gibi uzun bir süreliğine tatile çıktığı günlerde, yıl boyunca sürdürülen düzenin bozulacağı kaydediliyor.

  • ‘MUTLU YAŞLI, SAĞLIKLI BESLENİYOR’
    03 NİSAN 2014

    Yaşlılar, Huzurevinde huzur buluyor, depresyonda olmayanlar iyi besleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Melahat Kızıl yönetiminde öğretim üyelerinin katıldığı “Huzurevinde Yaşayan Yaşlılarda Depresyon ve Beslenme İlişkisi” başlıklı çalışmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde yaşlıların durumunu inceledi. Bakımlarının iyi olduğu belirlenen yaşlıların yüzde 48,6’sında hafif depresyon, yüzde 21,6’sında ise yoğun depresyon saptandı. Yoğun depresyonun, beslenme yetersizliğini de beraberinde getirdiği belirlendi.

  • BAYRAMI DOĞAL GIDALARLA KENDİNİZE “ŞEKER” EDİNİN
    06 AĞUSTOS 2013

    Şeker Bayramı’nın “şeker tadında” yaşanması için uzmanlar, tatlı tüketiminde doğal yiyeceklerin tercih edilmesini öneriyor. Kan şekerini çabuk yükselten ve sonrasında çabuk acıkma hissine neden olan rafine şeker kullanılan tatlılardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, vücudun gereğinden fazla glikozu yağa çevirdiğine dikkat çekiyor.

  • EL YAKMAYAN, ETRAFA ÇAY SIÇRATMAYAN "SIKILABİLEN ÇAY POŞETİ" BULUŞU İLE 6. KORE ULUSLARARASI KADIN BULUŞÇULAR FUARI'NDA TÜRKEYİ'Yİ TEMSİL EDECEK
    18 NİSAN 2013

    İzmir Ekonomi Üniversitesi Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. K. Nazan Turhan, pek çok kişinin hayatında büyük yer tutan ama kullanırken ya elini yaktığı ya da etrafa çay sıçrattığı çay poşetleri için geliştirdiği “Sıkılabilen Çay Poşeti” buluşu ile Türkiye’yi, Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’nda temsil etmek için davet edildi.